Dvadeseti rođendan Župe bl. Alojzija Stepinca na Trnjanskoj Savici

 

Zagreb, 3. listopada 2019.  U našu je školu stigla crkvena delegacija predvođena pomoćnim biskupom zagrebačkim Mijom Gorskim, izaslanikom kardinala Josipa Bozanića, te je u holu održana svečana rođendanska misa.

 

Mnogo je vjernika došlo u školu na proslavu 20. rođendana zagrebačke Župe bl. Alojzija Stepinca
Foto: Sanja Miloloža

 

Okupilo se mnogo ljudi, a veseli da je bilo i mnogo mladih koji su nakon mise ispred škole spontano zapjevali uz gitaru.

 

NEMA ISTINSKE PROMJENE BEZ LJUBAVI

U propovijedi je biskup Mijo Gorski lijepo rekao da promjene počinju u našoj duši i našem srcu, i da se čovjek ne može promijeniti nabolje bez ljubavi, ljubav je uvjet svake dobre promjene. Govorio je o vrijednosti i duhovnoj veličini blaženoga Alojzija Stepinca, blaženika kojega su narod i crkva odmah prihvatili kao jednog od najistaknutijih i najsvjetilijih primjera čovjekova bogoljublja, čovjekoljublja i domoljublja, a kojega je komunistički režim okrutno proganjao i uskratio mu slobodu, no nije mu mogao oduzeti vjeru ni ubiti snagu duha. Ni nadu.

 

Stepinčev citat i prigodno uređeno predvorje zaslugom vjeronaučne skupine vjeroučiteljice Nade Vlajčević.
Foto: Sanja Miloloža

 

 

JOŠ UVIJEK NERIJEŠENO PITANJE IZGRADNJE ŽUPNE CRKVE

Tako je i mons. Gorski izrazio nadu da će relevantne institucije konačno naći rješenje za izgradnju crkve, a bit će osobito teško ako naša škola uskoro ne bude bila dostupna za bogoslužja zbog očekivanoga rušenja školske zgrade. Nadajmo se da će se konstruktivnim dogovorom svih odgovornih taj problem riješiti, a dotad će kip blaženika, zaštitnika naše župe, i dalje biti s nama u školi na svetim misama, što će vam sigurno posvjedočiti i naši ministranti koje smo uhvatili nakon misnoga slavlja.

 

Osmaši s kipom bl. Alojzija Stepinca poslije rođendanske svete mise.
Foto: Sanja Miloloža

 

Nakon mise za visoke je uzvanike priređen rođendanski domjenak u zbornici kojemu su u ime OŠ Jure Kaštelana prisustvovali ravnatelj Krešimir Supanc, naše vjeroučiteljice i prof. Miloloža, a velečasni župnik Antun Vukmanić ponosno nam je pokazao svoju “hudicu” sa zanimljivim citatom.

 

Župnik nam je ponosno pokazao natpis na hudici.
Foto: Sanja Miloloža

 

Naslovni slogan pod kojim su župljani naše župne zajednice proslavili 20 godina svojega djelovanja u Osnovnoj školi Jure Kaštelana opisuje povjerenje u Stvoritelja i predanost kršćanskim vrijednostima o kojima valja promišljati i ovdje, u Duhovnome zovu našega školskog lista.

 

Uredništvo, foto: Sanja Miloloža