Na tradicionalnoj priredbi za osmaše nakon najčudnije godine

u povijesti zagrebačkoga školstva Petra Lušić i Ita Perčuilija

iz 8. a, Petra Popović iz 8. b te Dominik Ferketin, Luna Kozar

i Lucija Skorić iz 8. c nagrađeni su kao zlatni učenici generacije,

a Iva Radić iz 8. a kao srebrna.Tradicionalna priredba za osmaše održana 25. lipnja 2020. ove je godine bila najčudnija dosad, što nije neshvatljivo s obzirom na aktualne okolnosti u vezi s koronavirusom. Razrednici Sanja Miloloža, Ivana Šestan Šarić i Marko Jašek otpratili su tako u nesvakidašnjim uvjetima i pod maskama još jedan naraštaj svojih učenika.

Sve uz skladu s epidemiološkim preporukama…
Foto: Mirena Maljković.

 

Priredbu koju su, prema naputku naše voditeljice, trebali organizirati učenici Niko i Vito Mrša i Matej Horvat, nismo ni mogli uvježbavati jer nije bilo mogućnosti, no ipak smo čuli dvije lijepe glazbene točke (Lana Pereža s Lunom Kozar s pjesmom Moja škola i Lana Pereža s pjesmom Indexa Da sam ja netko), jedan izvrstan sastavak Petre Popović (Na kraju staze duge osam godina) i nagrađenu pjesmu Patricije Julijan uz 100. obljetnicu rođenja Jure Kaštelana Sanjaj. 

Voditeljica programa Laura Premelić od uzbuđenja je zaboravila najaviti čitanje pisma Nike Heček, posvećeno svim učiteljima pa ćemo mi ispraviti tu nepravdu i objaviti pismo u rubrici Školski kreativci. Na kraju male svečanosti ravnatelj g. Krešimir Supanc održao je završni govor izražavajući nadu da će se svi osmaši upisati u željene škole i dalje postizati uspjehe u skladu s trudom koji ulažu u svoj osobni napredak.

 

Pedagogica Zdravka Ciglenečki fotografira nagrađene učenike generacije, razrednice, razrednika i ravnatelja pod maskama.
Foto: Mirena Maljković

 

Potom je podijelio nagrade učenicima generacije (svih osam godina uspjeh 5.0), a to su Petra Lušić, 8. a, Ita Perčulija, 8. a, Petra Popović, 8. b, Dominik Ferketin, 8. c, Luna Kozar, 8. c i Lucija Skorić, 8. c. Iva Radić, 8. a, naša je srebrna učenica generacije, i to zbog četvortke iz prirode u 5. razredu OŠ. Generacijske pohvalnice bit će do 3. srpnja 2020. postavljene na Zid ponosa.


Svim osmašima čestitamo na uspjehu u najčudnijoj školskoj godini u povijesti zagrebačkog školstva i želimo im sretan upis u željene srednje škole, a budućim generacijama da ipak imaju lakšu završnu godinu.

Maša Dobrić, 6. c