Vesna Starešinić, dipl. učitelj razredne nastave, učitelj mentor, 

i Sanja Miloloža, prof. hrvatskoga jezika i književnosti, učitelj savjetnik, 

dobit će novčanu nagradu Ministarstva znanosti i obrazovanja RH

kao istaknute odgojno-obrazovne djelatnice, i to 10 000 kn bruto.

 

Mediji su se, baš kao i društvene mreže, raspisali o toj nagradi dodijeljenoj 5. listopada 2019. u NSK na Dan učitelja, što nije čudno jer je riječ o činjenici da se prvi put u tako velikom broju nagrađuju učitelji novčanim iznosom koji nije zanemariv, osobito za učiteljske plaće, o čemu možete pročitati i službeni članak na stranicama Ministarstva.

Prvi put u Republici Hrvatskoj izabrani su najuspješniji odgojno-obrazovni radnici u školskoj godini 2018./2019. te su im dodijeljene novčane nagrade u iznosu od 10 tisuća kuna. Na temelju Pravilnika o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima (NN, br. 53/2019.), Povjerenstvo za nagrađivanje najuspješnijih odgojno-obrazovnih radnika izabralo je 510 izvrsnih pojedinaca koji su omogućili kvalitetno obrazovanje učenicima u školskoj godini 2018./2019.

 

Čestitamo učiteljicama Starešinić i Miloloža, dobitnicama prve nagrade MZO-a za najbolje odgojno-obrazovne radnike 
mrežni fotokolaž (sm)

 

 

Popis svih odgojno-obrazovnih djelatnika kojima MZO zahvaljuje na doprinosu razvoju kvalitete odgojno-obrazovnoga sustava Republike Hrvatske iznimnim zalaganjem i profesionalizmom s ciljem omogućavanja kvalitetna obrazovanja učenicima u školskoj godini 2018./2019. možete pronaći ovdje.

Lucijan Edenlandski, foto: arhiva V. Starešinić