Porast broja prvašića, promjena učionice i likovi na zidu

Zbog čak pet novoupisanih prvih razreda u našu školu, dogodile su se nužne prostorne promjene i raspored učionica  pa se prof. Miloloža morala preseliti iz HJ 35 u HJ 37.

Nisam bila oduševljena, rekla nam je profesorica, znate li vi što znači seliti kabinet u kojemu su prikupljane stvari zadnjih 15 godina? Jedina je dobra stvar što sad konačno imamo klimu.

Ipak, čini se da je profesorica prihvatila promjenu i odlučila nam učiniti razred ljepšim mjestom za učenje, Zato nije čudno da su se Filip i Klara, glavni likovi iz udžbenika za hrvatski jezik Hrvatske jezične niti 5 koje je ilustrirala Iva Miloloža, pojavili na zidu naše jedine i obnovljene učionice za hrvatski jezik HJ 37 . Filip čita (on uvijek nešto čita), a Klara sjedi i sluša. Da, i to u prirodnoj veličini.

 

Klara sjedi i sluša kako Filip čita. <br> Foto: Sanja Miloloža

Klara sjedi i sluša kako Filip čita
Foto: Sanja Miloloža

 

Iako se sada morate penjati na kat da biste učili hrvatski jezik, ne bunite se previše. Čini se da vam je promjena zanimljiva, a Lucijanu i meni se, osim Filipa i Klare, osobito sviđa novi ekokutak i ljubičasti okviri na slikama velikana hrvatske kulture. Još da stignu te nove ljubičaste zavjese… i eto vesele promjene!

Oka Otonijić, foto: Sanja Miloloža