Večeri matematike održavaju se od 2013., a od 2017.

glavni je sponzor Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM).

OŠ Jure Kaštelana otpočetka se uključila u taj zanimljiv projekt

koji u korisnu druženju spaja učenike, njihove roditelje, 

učitelje i djelatnike škole koji  podržavaju to veselo zajedništvo.

 

ZAGREB, 12. prosinca 2019. U našoj se školi održala  Večer matematike u organizaciji učiteljice Mirele Keros (razredna nastava) i profesora matematike Mirjane Ivanda, Antee Topić i Petra Devića. Kao što možda znate, ta se manifestacija trebala održati tjedan dana prije, ali s obzirom na to da bi to bilo samo dva dana nakon prekida učiteljskoga štrajka, ipak je odgođena za tjedan dana. Je li to bilo važno onima koji su došli? Čini se da nije jer, kako smo čuli, svi su bili oduševljeni, od djece do roditelja. Svatko je mogao naći neku igru po svojoj volji. Jedini problem bio je što je bilo toliko igara da se bilo teško odlučiti koju prvu iskušati.

 

Cilj Večeri matematike, kao i svake prethodne godine, bio je prikazati matematiku
na zabavan i pozitivan način, a taj je cilj, na opće zadovoljstvo nazočnih, i ostvaren.

 

Osim raznih igara, ove godine Večer matematike imala je još jednu atrakcijupotragu za blagom (dakako, matematičku). Tijekom cijele večeri mogli ste vidjeti skupine učenika i učenica kako uzbuđeno trče po hodnicima i od učionice do učionice (inače se to ne smije, ali ovo je iznimka). Da biste shvatili sve to oduševljenje i učenika i roditelja, morate to doživjeti.

 

Djelić ozračja s Večeri matematike u OŠ Jure Kaštelana.
Foto: Mirela Keros

 

 

Samo dođite, vrata su vam naše škole otvorena i sljedeće godine za veseo i zabavan susret i nove matematičke mozgalice na Večeri matematike.

 

Petra Popović, 8. b, foto Mirela Keros