Sportsko lice Savice ponovno se može pohvaliti

iznimnim uspjesima naše učenice Luce Stipaničev, 8. a,

u umjetničkom klizanju koja je kao najmlađa juniorka ikad

nastupila na Zlatnoj pirueti, a potom postala

i juniorska viceprvakinja Hrvatske. 

 

O Lucinoj klizačkoj priči pisali smo u slavnom 1. broju digitalne Frule čija je arhiva neslavno izgubljena u internetskim bespućima, no nismo zaboravili na njezin izniman talent koji je pokazivala od najranije dobi.

 

Jedanaestogodišnja Luce predstavlja splitske plesove – na adventskom zagrebačkom ledu!
Foto: Darko Stipaničev

 

Ove klizačke sezone 2019./2020. Luce je prijavljena za natjecateljski dio prema Hrvatskom klizačkom savezu u kategoriji juniori kao najmlađa od 9 prijavljenih juniorki.

Junior se inače službeno postaje s navršenih 15 godina, odnosno u sezoni kada natjecatelj ima 1. 7. navršenih 15 godina, što znači da bi Luce to trebala biti tek u sezoni 2021./2022. Ona je svojim rezultatima i dosegnutom razinom klizačke vještine uspjela to dostići pune dvije sezone prije.

 

Vedar duh i upornost zajedno s talentom, naravno da uspjeh ne može izostati!
Fotokolaž: KK Leda, Sanja Miloloža

 

Juniorski status donosi i velike obveze. Prvi juniorski nastup – Memorijal Lare Đerić donio je i veliki uspjeh, 2. mjesto i srebrnu medalju. Dakle, kao novopečena (najmlađa) juniorka ona se već na prvom juniorskom nastupu popela na postolje ispred starijih kolegica, ali ujedno i bila tužna jer je svojom pogreškom propustila prvo mjesto. Doduše, naša najbolja juniorka tada nije nastupila na tom natjecanju zbog ozljede.

 

Srebro na juniorskom prvenstvu Hrvatske u umjetničkom klizanju
Foto: KK Leda

 

Na osnovi tog uspjeha dobila je mogućnost testiranja za nastup na Zlatnoj Pirueti koji je uspješno prošla uz još samo dvije juniorke. Zlatna Pirueta je najstarije svjetsko međunarodno klizačko natjecanje na kojem sudjeluju samo juniori i seniori. Zbog važnosti Zlatne Piruete čak je i naša najbolja seniorka nastupila u Lucinoj juniorskoj konkurenciji uz još jednu našu dodatnu juniorku, tako da je ukupno Hrvatsku predstavljalo pet trenutno rezultatski najboljih hrvatskih klizačica. Nastupom na Zlatnoj Pirueti ostvarila je mogućnost testiranja za reprezentaciju Hrvatske što bi bio Lucin najveći domet, (što joj i želimo u Novoj 2020) a i jedinstven za našu osnovnu školu jer bismo imali državnu reprezentativku u redovnom olimpijskom sportu. Za srednju školu to je moguća vjerojatnost, ali za osnovnu školu to bi ipak bila prava iznimka.

 

Luce je dio velike klizačke obitelji KK Leda.
Foto: arhiva KK Leda

 

Luce ne samo da je nastupila na Zlatnoj Pirueti i otvorila si put u reprezentaciju Hrvatske u umjetničkom klizanju nego je odmah potom osvojila i 2. mjesto i srebrenu medalju na juniorskom prvenstvu Hrvatske koje je uslijedilo vrlo brzo nakon Piruete, sve u prosincu uz rođendan i Svetu Lucu.

I na kraju, ali ne manje važno, svi Lucini sportski uspjesi ostvareni su u „međuvremenu“ između obveza 8. razreda naše škole i 1. razreda srednje glazbene škole koju paralelno pohađa s odličnim uspjehom.

Luce, znamo koliko truda ulažeš u svoje sportsko i umjetničko umijeće i napredovanje i zato ti svaka čast!

Ivor Vidović, 8. a, foto: KK Leda, Darko Stipaničev