Voditeljica Čarobne frule Sanja Miloloža, prof., učiteljica savjetnica,

i njezina kći Iva Miloloža, ilustratorica, pokrenule su novi obrazovni portal

za nastavu hrvatskoga jezika u osnovnoj školi (SMIM).

Nalazi se na domeni jezerokut.hr pod naslovom

Josipova jezična galerija. Mi smo u nastavi već dobro upoznati

s Josipom, Ivanom i njihovim psom Maksom jer nas već nekoliko

godina prate u slikokazima naše profesorice, a sada to mogu učiniti

i profesori i učenici drugih škola.

 

Teška vremena katkad proizvedu lijepe i plemenite stvari, a mi mislimo da je jedna od njih i pokretanje autorskog obrazovnog portala za hrvatski jezik u osnovnoj školi. Evo što je profesorica Miloloža objavila na društvenim mrežama Hrvatski jezik u OŠ i Školska zbornica:

Drage kolegice i kolege, s današnjim sitnim satom 7. travnja od 19. ožujka, otkako sam za vas pokrenula besplatni portal za preuzimanje nastavnih materijala, postavila sam ukupno njih 60, uz dvanaest autorskih članaka, od čega četiri u rubrici Gosta portala. Josipova jezična galerija namijenjena je ponajprije vama, učiteljima hrvatskoga jezika u osnovnoj školi, i pozivam vas da ga upotrijebite kad god vam bude potrebno. Više vas neću ovdje podsjećati da portal postoji i da nudi materijale za različita područja i u različitim alatima. Istražujte i rabite ga, ne morate mi postavljati pitanja možete li to upotrijebiti u nastavi. Zato je portalu tu! Želim vam svako dobro u radu, portal je moj dar svima vama.

Važno je istaknuti da su se izradi materijala volonterski priključile profesorica Dina Popović i njezina kći, naša učenica i novinarka, Petra Popović, kojima ovom prigodom zahvaljujemo što su opet pokazale spremnost za proaktivno djelovanje, a sad se javljaju i drugi učitelji hrvatskoga jezika koji žele surađivati s Josipovom jezičnom galerijom, što nas sve raduje jer se krug dobrote širi.

Za dizajn i postavljanje portala zaslužna je Agencija Jezerokut, tj. njezin voditelj Hrvoje Miloloža, a crteži su, dakako, naše stalne suradnice Ive Miloloža, suautorice portala na kojemu će uskoro biti postavljena i galerija njezinih slika i crteža.

Poveznica za portal nalazi se ovdje.Lucijan Edenlandski, foto: schreenshot naslovnice portala