Izložba tridesetak ilustracija Ive Miloloža s likovima iz Priča iz davnine

traje od 1. do 15. listopada 2019. 

 

Otvorenje izložbe Priče iz dubine održano 1. listopada okupilo je stotinjak ljudi, među kojima i našega ravnatelja Krešimira Supanca i nekoliko naših učiteljica, roditelja i učenika te predstavnike izdavačke kuće Alfa koja je objavila Josipove gramatiljke 5 s Ivinim crtežima. Osim ilustracija, izložene su i dvije Josipove gramatiljke 5 te kao posebnost i raritet 1. izdanje Priča iz davnine iz 1916. godine.

 

Mnogo je ljudi pružilo podršku mladoj likovnoj umjetnici, kćeri naše profesorice.
Foto: Ivana Tolj

 

Na samom je otvorenju osim prigodnih govora organizirana mala glazbeno-književna svečanost: prof. Marko Jašek svirao je na klaviru tri pjesme: Priče iz dubine (tekst Sanja Miloloža, glazba Marko Jašek), Vrtlog (tekst Iva i Sanja Miloloža, glazba Marko Jašek) i Knockin’ on Heaven’s Door (klasik Boba Dylana), a pjevala je Ema Puček. Ulomke iz priča Regoč i Kako je Potjeh tražio istinu čitala je prof. Katja Petrović jer je najavljenu voditeljicu Rosandu Tometić spriječila bolest, a uvodne riječi govorile su Sandra Berak (voditeljica Knjižnice), Magdalena Getaldić (kustosica izložbe) i autorica Iva Miloloža. Glavni organizator izložbe bio je prof. dr. sc. Daniel Miščin.

Zanimljivo je da su prve dvije pjesme s otvorenja izložbe nastale posebno za tu prigodu, i to opet u “kuhinji” tandema Miloloža – Jašek.

Svi koji niste bili na otvorenju Priča iz dubine, a zanimaju vas crteži naše stalne suradnice, možete u tom razdoblju posjetiti Knjižnicu Podsused: voditeljica te knjižnice gđa Sandra Berak s radošću će vas uputiti u radove i njihove poveznice s pričama Hrvatskoga Andersena.

Lucijan Edenlandski, foto: Ivana Tolj