Pokraj Lidla na Trnjanskoj je Savici prošle godine izgrađen 

park za pse. Tako je lijepo uređen da bi neupućeni prolaznik mogao

pomisliti da je riječ o dječjem igralištu. Nemojte se zabuniti,

psi su ti koji se ondje trebaju igrati.

 

U bujnom zelenilu s raznim crveno-bijelim spravama, psi u našem kvartovskom psećem parku mogu uživati koliko žele. Za njihove vlasnike napravljene su lijepe velike crveno-bijele klupe s krovićem za zaštitu od sunca. Zateknete li se na Trnjanskoj Savici s ljubimcem u podne, znate u koji se park možete otići malo odmoriti u hladu, a vaš će vam najdraži pas na svijetu biti na oku.

Taj je relativno nov zagrebački pseći park pun pogodak. Naime, predvečer se ondje skupi veliko i šaroliko društvo zaigranih pasa. Bili oni veliki ili mali, njima to nije važno. Bitno im je samo da su vani i da se dobro zabave s društvom. No i vlasnici pasa imaju razloga za zadovoljstvo jer kvart je dobio lijep i uistinu velik prostor (12.000 kvadrata) za igru njihovih četveronožnih ljubimaca. Blago psima!

Voljeli bismo jedino da se i na nas učenike namjenski potroši novac građana, barem kao na pse. Možda bi dio toga novca (a za ukupni projekt uređenja utrošeno je oko milijun kuna, za zamjenu krova, prema nekim procjenama, dostajalo bi oko 350.000 kn) bio dovoljan da se barem promijeni azbestni krov pod kojim se školuju učenici OŠ Jure Kaštelana već pola stoljeća. Mislim da bi psi, koji bezuvjetno vole svoje gospodare-učenike, prvi bili za.

Chiara Canosa, 5. b, foto: Zagrebački list