Ravnatelj škole Krešimir Supanc, profesorica Sanja

Miloloža i profesor Marko Jašek činili su tročlan tim

koji je predstavio  naše kaštelanske projekte

na državnome skupu u Omišu 18. prosinca 2019.

uz 100. obljetnicu pjesnikova rođenja.

Od mnoštva usmenih reakcija oduševljenja našom

školskom  produktivnošću, stigla je i jedna pismena,

i to od autorice filma Kaštelanova dica i projekta

obljetničkoga digitalnog stripa

Jure Kaštelan – simbol kraja i poljičkog zavičaja.

 

Poštovana kolegice i draga profesorice! Nadam se da ste dobro putovali do Zagreba. Jučer ste me jako obradovali divnom ljudskom gestom iskrenosti, otvorenog srca te lijepe i iskrene riječi, kao priznanja za rad, a koja se rijetko čuje.

Oplemenili ste mi dan svojom posebnošću, tako da ste mi još dugo poslije ostali u mislima. (A u srcu, vjerujem, puno dulje hoćete.) Hvala Vam što ste prepoznali rad, trud i entuzijazam te što ste mislili na mene i znakom pažnje, koji ste mi donijeli.

Žao mi je što se nisam s vama pozdravila na odlasku, niti razmijenila kontakt, ali vjerujem da i Facebook može poslužiti kao put.Također, čestitam Vašem ravnatelju i kolegi, prof. Glazbene kulture, na uistinu lijepom i sveobuhvatnom prikazu bogatog rada škole. Unatoč tome što sada radim na Sveučilištu u Zadru, svoje kreativno djelovanje i bavljenje riječju i djelom velikoga Jure Kaštelana ne planiram zatomiti.
Zato sam Vam željela kazati da sam itekako otvorena za suradnju. Predajem na Odjelu za izobrazbu učitelja i odgojitelja pa je time pretpostavljena kreativnost i opravdanija, a ni suradnja s (mojom) SŠ ,,Jure Kaštelan” nije neostvariva. Štoviše, i poželjna je. Nadam se da sam Vas u tom smislu razveselila.

 

Štand OŠ Jure Kaštelana iz Zagreba u Omišu.
Foto: Sanja Miloloža

 

Pretpostavljam da će vaša angažirana i marljiva škola, tj. da ćete vi, njezini djelatnici, napisati kakav članak o jučerašnjem druženju i Skupu. Možete slobodno napisati da sam/smo oduševljeni vašim radom.

 

Stranica stripa o Kaštelanu i Poljicima.
Foto: J. Alfirević

 

Nadam se da ste dobili strip ,,Jure Kaštelan – simbol kraja i poljičkog zavičaja”, koji je tiskala Školska knjiga, a čija sam urednica. Iskreno me zanimaju Vaši dojmovi. Pisala sam ga i oblikovala u digitalnom alatu zajedno s dvjema učenicama hotelijersko-turističke škole. Mogao bi se čitati i kao turistički vodič, jer opisuje prirodne ljepote, kulturne i povijesne znamenitosti. Ali i sportske aktivnosti koje Omiš i Poljica nude. Time sam, kao kći rodnih Poljica, osjećala dužnost i obvezu dati nešto rodnom kraju koji je oblikovao moj karakter Mosora i Dinare, a dušu tajnovite vijugave Cetine. Strip Vam ovdje prilažem i u digitalnom obliku. Ako ga niste dobili. A ukoliko i jeste, bilo bi mi drago kada biste ga podijelili na Vašim internetskim stranicama, kako bi šire odjeknuo. (Unaprijed Vam hvala za to!)

P. S. Posebne pozdrave pošaljite svim učenicima koji Kaštelana žive i nose u srcu. Veliki pozdrav i s poštovanjem, Jelena Alfirević

Lucijan Edenlandski, foto: Sanja Miloloža