Naš školski zbor Kaštelanci drugu godinu zaredom uspješno sudjeluje

na glazbenome državnom festivalu dječjih zborova pod motom

STO NOTA, STO DIVOTA.

 

25. Hrvatski dječji festival za 2018. godinu održan je sredinom siječnja 2019. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskoga u Zagrebu. Nastup naših pjevačica i pjevača mogli ste pratiti i na 2. programu Hrvatske radiotelevizije koja godinama prikazuje snimku te ugledne priredbe. Treba naglasiti da taj festival nije natjecateljskoga karaktera nego smotra koja okuplja najbolje hrvatske dječje zborove i njihove pjesme koje je odabralo stručno povjerenstvo Festivala.

Pjesma s kojom smo nastupili sa solom Lucije Duvnjak pod imenom Staromodni šalabahter autorskoga dvojca Marko JašekSanja Miloloža, u aranžmanu Zorana Jašeka, osvojila je publiku. Kad je riječ o publici, ona je uglavnom bila sastavljena od roditelja, braće, sestara, baka i djedova izvođača, uz pokojeg prijatelja i profesora, iako je riječ o priredbi koja bi mogla okupiti i širu publiku zainteresiranu za hrvatsku dječju zborsku pjesmu. Ako takva postoji.

Kako bilo, mi smo čuli mnogo dobrih pjesama, dobro smo se zabavljali i nadamo se nastupu i dogodine. Zato nam preostaje samo jedno pitanje: Profesore, koju ćemo pjesmu prijaviti na 26. HDF?

Lucija Duvnjak, 7. b, foto: Marko Jašek