Tročlana profesorska ekipa predstavit će rad naše škole

na državnome skupu o Juri Kaštelanu u Omišu koji organizira

Srednja škola Jure Kaštelan i Agencija za odgoj i obrazovanje,

Podružnica Split, tj. viši savjetnik za hrvatski jezik dr. sc. Srećko Listeš

Vjerojatno i vrapci na grani znaju da ove 2019. godine obilježavamo 100. obljetnicu rođenja našega školskog pjesnika rodom iz Zakučca pokraj Omiša.

Namjeravali smo u skladu s tim uspostaviti suradnju sa Srednjom školom Jure Kaštelan, ali ljubazna nam je ravnateljica objasnila da je profesorica Jelena Alfirević, koja je sa svojim učenicima srednjoškolcima snimila film Kaštelanova dica, tj. Pjesniku za 100. rođendan, otišla raditi na Zadarsko sveučilište, a da je vremena za neki zajednički projekt do 18. prosinca premalo.

Ipak, raduje nas što ćemo se udružiti na državnome skupu o Juri Kaštelanu koji organizira SŠ Jure Kaštelan iz Omiša i Agencija za odgoj i obrazovanje – Podružnica Split, točnije, viši savjetnik za hrvatski jezik dr. sc. Srećko Listeš.
Što se to sve sprema za Jurinu stogodišnjicu još ne znamo, ali nadamo se da će biti u skladu s veličinom Kaštelanova pjesništva i njegove osobnosti. Ptičica nam je prišapnula da bismo mogli predstaviti i našu digitalnu Čarobnu frulu, a možda i još poneki proizvod kaštelanskoga ozračja, no, znate kako se kaže, živi bili pa vidjeli.

Ne brinite se, o svemu ćete biti na vrijeme obaviješteni, a dotad, budite dobri, mijenjajte svoje loše navike, usavršavajte se u pozitivi i budite radosni!

Oka Otonijić, fotokolaž: Sanja Miloloža