Ove godine u našoj školi bilo je puno promjena, a jedna od njih je

nova profesorica hrvatskoga jezika i književnosti Ana-Marija Šipoš. 

Radi na radnom mjestu naše omiljene profesorice Ivanke Herak

koja je otišla u zasluženu mirovinu. Sviđa nam se što

i prof. Šipoš ima kovrčavu kosu i vedru narav,

pa nam promjena nije bila previše stresna. 

 

U OŠ Jure Kaštelana profesorica Šipoš stječe prvo radno profesorsko iskustvo. Kaže nam da joj se jako sviđa rad i atmosfera u našoj školi, kako svaki razred ima nešto jedinstveno i da je svaki poseban. Za profesora hrvatskoga se odlučila zbog ljubavi prema hrvatskom jeziku od osnovne škole, tada je već držala instrukcije prijateljima iz razreda. Da nije odabrala hrvatski, odlučila bi se za fiziku.

Profesorica predaje petom, sedmom i osmom razredu. U sedmom razredu najteže je gradivo jer većina djece ima problem sa zavisnosloženim rečenicama, no to će se i tako promijeniti budućim generacijama koje će to gradivo učiti tek u osmom razredu. Inače, u vezi s reformom sviđa joj se što je puno gradiva i materijala digitalizirano i što se više radi u grupama, te se više vremena posvećuje praktičnom rješavanju zadataka.

Pri izboru književnost ili pravopis prednost daje pravopisu  jer je dosta osjetljiva na pismenost, to joj je profesionalna deformacija, a ne bi voljela da netko njezinu učionicu napusti nepismen.

U slobodno vrijeme trenira i druži se s najdražima, a zanimljivo je da joj se pas zove Plenki (svaka sličnost s osobama iz stvarnog života isključena). Otkrili smo još da je našoj novo profesorici u početku rada bila gužva organizirati privatni život pored ispravljanja ispita i pripremanja materijala za nastavu (a radi po četiri programa, kao što je činila i prof. Herak), predstoji joj i organizacija priredbe s prof. Ledić, no organizirana je osoba pa joj nije bilo teško malo promijeniti raspored. Unatoč sebi svojstvenoj vedrini i mladosti jako nam ozbiljno poručuje da učimo hrvatski i budemo pismeni!

Marija Račić, 8. c, foto iz privatnoga albuma