Ne znamo jeste li puno puta bili u šekspirovskim dvojbama i dilemama,

ali znamo da sigurno barem jednom jeste. Baš kao što smo mi bili

u dilemi  kamo  svrstati ovu pokajničku crticu naše proslavljene

novinarke  Petre Popović.  Voditeljici  je sve to bilo jako zabavno

(znate, ono, kako se novinarka koja kani zbrisati crveni i ne zna kamo bi

pogledala iz neugodnosti jer dobro zna da je propuštanje sastanka

novinara Čarobne frule  jedan od glavnih novinarskih grijeha).

Zato je vjerojatno i ovaj članak završio ovdje: na zabavnim stranicama.

 

Srijeda je, dan nakon povratka nas osmaša iz Vukovara i dan kad imamo dva sata tehničke kulture (čitaj: tehničkog). Sve je počelo uobičajeno, samo rijetki znaju što smo radili prošli put, a budimo iskreni, mnogi ne znaju ni što sada radimo, uglavnom, uobičajeno. Profesorica ocjenjuje naše donekle ručno rađene vješalice i držače za stolnjak, a sad, čije ruke su ih radile, to je ipak pričica za neki drugi put. Polako se bliži 22. osoba u e-dnevniku (to sam ja, bar mislim), a ta osoba zbog određenih okolnosti nije uspjela završiti vješalicu i ta vješalica je još uvijek komad plastike nalik na ravnalo (ne ono fora rastezljivo nego ono obično dosadno). Uglavnom, profesorica se smilovala nama koje su okolnosti spriječile od završavanja svojih životnih djela i rekla nam da dođemo u četvrtak, u 13:10.

Odmah se sjetih da je tad novinarska.

To mi je, naravno, jako teško palo jer, kako glasi svjetski poznata i poštovana izreka jednog našeg novinara:

Novinarska je život.

Na kraju sam ipak odlučila ne riskirati gnjev, bijes i ostalo predrage nam tehničarke koja je pokazala dobru volju, sve se nadajući da ćemo brzo biti gotovi. Naposljetku, od svih talenata koji nisu završili svoje tehničke umjetnine, ja sam se jedina pojavila. Isprva sam samo gledala u onaj stroj za savijanje plastike, znate ,,ko tele u šarena vrata”, ali upoznali smo se i na kraju sam čak dovršila svoju vješalicu i ponosno otišla.
Čak sam stigla i na novinarsku. Doduše, zadnje tri minute, ali to je očito bilo dovoljno da mi profesorica zada da napišem članak o vješalici.

Petra Popović, 8. b, tekst i foto