Već punih petnaest radnih dana nema nastave, 35. je dan štrajka,

a rješenje za masovni povratak u školu nije na vidiku.

Većina roditelja i učenika naše škole podržava štrajk

i učitelji su im na tome zahvalni.

 

Zagreb, 29. studenoga 2019. – U cijeloj Republici Hrvatskoj i dalje traje frontalni štrajk učitelja, što vam je jasno jer velika većina nas ne ide u školu. Učitelji su referendumom velikom većinom izglasali odbijenicu Vladine ponude kojom se njihova plaća povećava, ali ne i koeficijent složenosti poslova.

 

 

 

Nije nam jasno zašto je problem povećati drugim državnim službama koeficijente, nekima i višekratno, a našim učiteljima ne. A kako možete pročitati iz sljedeće fotografije, razlike između osnovice i koeficijenta itekako postoje.

 

 

Transparenti naše voditeljice i odgovor naših djelatnika na Vladinu ponudu.
Foto: Snježana Krivić

 

Na satima razrednika i matematike možda ćete i učiti o tim razlikama, a sada, za vrijeme štrajka, možete usvojiti lekciju o građanskome odgoju i kako se vaši učitelji bore za svoje dostojanstvo i ciljeve u skladu sa zakonom.

 

Priprema novinarke za podršku učiteljima-prosvjednicima.
Foto: Petra Popović

 

Možda je netko od vas, poput mene, i bio na velikom prosvjedu u ponedjeljak 25. studenoga. Ondje se okupilo oko 50.000 ljudi pa ne bi bilo čudno da smo se i sreli, zar ne?

 

 

Složni u borbi za dostojanstvo učiteljskoga poziva i koeficijent s povećanjem 6.11 posto
Foto: Krešimir Supanc

 

 

Razmislite zašto je ondje bila gotovo cijela naša zbornica! I zašto je naša voditeljica u izjavi za dnevnik HRT-a rekla da je Vladina ponuda ponižavajuća.

Petra Popović, 8. b (foto:Snježana Krivić, Ana-Marija Šipoš, Krešimir Supanc)